Uudised

Metodisti Maailmanõukogu tunnustas rahupreemiaga Eesti Metodisti Kiriku kauaaegset pastorit ja superintendenti Olav Pärnametsa, kes on olnud ka Eesti Kirikute Nõukogu üks asutajaliikmetest (1989), selle asepresident (1993–2001) ja Eesti Evangeelse Alliansi president (1991–2002). Metodisti Maailmanõukogusse kuulub üle 80 metodisti ja wesleyaanlikku teoloogiat viljeleva kiriku, mis ühendab rohkem kui 81 miljonit kristlast 138 riigis. Metodisti Maailmanõukogu suurimaks liikmeskirikuks on Ühinenud Metodisti Kirik enam kui 12 miljoni liikmega, mille koosseisu kuulus ka ÜMK Põhja-Euroopa ja Balti piirkonda kuuluv Eesti Metodisti Kirik. Rahupreemia puhul on tegemist Metodisti Maailmanõukogu kõrgeima autasuga, mille saajate hulgas on varasemalt näiteks kunagine Ameerika Ühendriikide president Jimmy Carter, Makedoonia president Boris Trajkovsky, Egiptuse president Anvar Sadat ning Lõuna-Aafrika Vabariigi inimõiguslane ja president Nelson Mandela.

Eesti Metodisti Kirik õnnitleb Olav Pärnametsa tunnustuse saamise puhul!