Uudised

Ilmunud on ajakirja KODUTEEL juuni number.

Selles numbris jätkame meie usu nelja alustala seeriaga – kui eelmise numbri fookusteemaks oli Pühakiri, siis sel korral tuleb juttu traditsioonist.

Selle mõiste algupärase tähenduse avab lugeja jaoks Tartu Püha Luuka koguduse pastor Priit Tamm.

Traditsiooniga on seotud ajaloo rubriigi artikkel, kus Toomas Pajusoo annab ülevaate, kuidas metodism selle liikumise käivitajast John Wesleyst jõudis läbi Inglismaa, Ameerika, Soome ja Venemaa Eestimaale.

Traditsioonist hingehoidlikus kontekstis kirjutab Lii Lilleoja käsitledes vanavanemate rolli väärtuste ja traditsioonide edasikandmisel.

Rollidest ja andidest saab lugeda ka Herki Tombergi jutluses, kus ta toob esile vajaduse kanda hoolt selle eest, mis meie kätte on usaldatud.

Oma mõtteid Ühinenud Metodisti Kirikust eraldumise teemal jagab endine superintendent Taavi Hollman.

Imbi Hermi sulest on ilmunud artikkel strateegilise palve teemal.

Laagrite, seminarideja konverentside toimumiskohana tegutsenud laagrikeksus Gideon tähistab sel aatal oma 30. aastapäeva.
Ajakirjast saab lugeda kokkuvõtteid toimunud sündmustest:

  • Naiste Ühenduse seminarist
  • Vaimulike õppepäevadest
  • Meto-õhtust Zoomis
  • Veebinarist
  • Noortejuhtide koolitusest, kus Tartu pastoripere kõik kolm liiget jagasid noortele näpunäiteid suhtlemise teemadel – kõiki ettekandeid on võimalik QR koodide abiga järele vaadata.

Lõuna-Eesti pastorid ja ilmikud jagavad oma kogemusi sellest, milliseid muutusi on toonud nelja väikese koguduse ühe vanempastori hoole alla toomine.

Sealsamas Lõuna-Eestis elab lasterikas pastoripere Sarik, kelle tegemistest on juttu rubriigis „Meie inimesed“.

Sama kategooria alla liigitub ka peagi juubelit tähistava laste- ja noortelaagrite korraldajaga Anton Djurjaginiga peetud intervjuu.
Lisaks on ajakirjas ristsõna, kaks tunnistust Jumala hoidmisest ja lastenurk, kus sel korral põnevaid noppeid metodismi liikumise algataja John Wesley elust.

 

Ajakirja saab osta raamatupoest Logos või kirikukeskusest (5012483 keskus@metodistikirik.ee)
Hind 6€.